Ingredienser
1 pakke kyllingelårmix
1 fed hvidløg
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
400 g pasta penne
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 porre
2 gulerødder
1 ½ dl ærter
100 g spinat
1 dl hakket frisk basilikum
5 dl tomatpassata
4 dl hønsefond (koncentreret fond + vand)
2 dl fløde
2 tsk. oregano
2 tsk. salt
Evt. lidt friskrevet parmesan
Frisk basilikum til pynt
Tilberedning
Gnid kyllingeskindet med overskåret hvidløg, drys med salt og peber, og læg kyllingestykkerne til side.
Hæld pastaen i et ovnfast fad. Skær løg og hvidløg i små tern, og skær porre og gulerødder i skiver. Bland løg, hvidløg, porre, gulerødder, ærter, spinat og basilikum med pasta penne. Rør tomatpassata med kyllingefond, fløde, oregano og salt og hæld det over pasta og grøntsager. Fordel kyllingestykkerne ovenpå pasta og grøntsager og læg låg på fadet.
Sæt fadet i ovnen 60 minutter ved 200°C. Fjern låget de sidste 10 minutter af stegetiden, og drys evt. med parmesan.
Pynt med frisk basilikum og server med parmesan og blandet grøn salat.
Tip: One pot kylling med pasta i ovnen kræver et fad med et tætsluttende låg, f.eks. en stegeso. Fadet kan med fordel sættes direkte i kold ovn (øg tilberedningstiden med 5-10 minutter), for at udnytte varmen bedre og spare lidt på energien. På samme måde kan ovnen slukkes 10-15 minutter før fadet tages ud, så eftervarmen udnyttes. Der er rigtig meget varme i fadet, så det kan sagtens tilberedes færdig ved eftervarmen.