Ingredienser
4 hele kyllingelår uden ben (rullet)
1-2 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet sort peber
8 mellemstore kartofler
2 tsk. olie
4 spsk. grøn pesto
1 tsk. salt
200 g frisk spinat
2 skoleagurker
1 lille rødløg
125 g blåbær
50 g valnødder
Tilberedning
Drys kyllingestykkerne med salt og friskkværnet peber. Steg den i ovnen ca. 35 minutter ved 200°C
Skær kartoflerne til hasselback kartofler ved at skære dem i tynde skiver, som ikke går helt igennem kartoflen – de skal stadig hænge sammen i bunden. Pensl med lidt olie og bag dem i ovnen ca. 30 minutter ved 200°C. Tag dem ud, smør pesto på overfladen, drys med salt og bag kartoflerne færdig ved 200°C i ca. 20 minutter.
Skær spinat i mindre stykker og agurk i lange strimler (f.eks. med en skrællekniv). Skær rødløg i tynde både og anret spinat, agurk og rødløg i et fad sammen med blåbær. Hak valnødderne groft og rist dem 4-5 minutter på en tør pande ved middel varme. Lad nødderne køle af, drys med lidt salt og fordel dem på salaten.
Server kyllingestykkerne med hasselback pestokartofler og spinatsalat.
Tip: Rå rødløg kan gøres mildere i smagen ved at lægge de udskårne løg i iskoldt vand 15-20 minutter. Lad løgene dryppe godt af, inden de kommes i salaten. Server balsamico glace eller en frisk citronmarinade af olivenolie, citronsaft og en smule sennep til salaten.