Ingredienser
2 hele kyllingelår uden ben
3 fed hvidløg
1 dl peanuts
2 spsk. fintrevet ingefær
1 spsk. fintrevet frisk gurkemeje
2 spsk. limesaft
1-2 tsk. finthakket rød chili
1 dl vand
½ dl olie
1 spsk. flydende honning
200 g risnudler
3 gulerødder
100 g broccoli
1 rød peberfrugt
2 spsk. hakkede friske koriander
2 spsk. limesaft
2 spsk. soyasauce
1 spsk. flydende honning
1 fed fintrevet hvidløg
½ tsk. finthakket rød chili
1 spsk. sesamfrø
Friske koriander
4 spsk. peanuts
Tilberedning
Læg hele kyllingelår ude ben i en frysepose. Blend hvidløg, peanuts, ingefær, gurkemeje, limesaft, chili, vand, olie og honning til en ensartet marinade.
Hæld marinaden ned til kyllingen og luk posen godt til. Vend den rundt så marinaden fordeles godt, og lad kyllingen marinere i ca. 2 timer i køleskabet.
Tag kyllingen op af marinaden og læg stykkerne i et smurt, ildfast fad. Steg kyllingestykkerne i ovnen ca. 35 minutter ved 175°C.
Kog risnudlerne efter anvisning på emballagen, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af i et dørslag.
Skær gulerødder i lange strimler, broccoli i små buketter og peberfrugt i strimler. Overhæld grøntsagerne med kogende vand, lad dem stå ½ minut og lad dem dryppe af i et dørslag. Bland grøntsagerne med koriander.
Rør en marinade af limesaft, soyasauce, honning, hvidløg, chili og sesamfrø.
Vend de afkølede nudler med grøntsagerne. Skær kyllingen i strimler og anret den ovenpå salaten. Pynt med frisk koriander og peanuts.
Server kylling og nudelsalat med soya-sesam marinade.
Tip: Nudelsalat kan laves med mange forskellige typer grøntsager. Du kan også bruge squash, forårsløg og sukkerærter eller grønne bønner. Soya-sesam marinaden giver nudelsalaten en asiatisk inspireret smag, som passer fint med friske koriander – men hvis du ikke er vild med koriander, så kan du erstatte med bredbladet persille.