Forbruget af kylling forventes at fortsætte med at stige i de næste ti år. Én årsag hertil er, at klimapåvirkningen fra kyllinger er betydeligt lavere sammenlignet med andre animalske proteiner.
Kyllingelår: 1,32 kg CO2e pr. kg
Hel kylling: 2,22 kg CO2e pr. kg
Kyllingebrystfilet: 3,44 kg CO2e pr. kg
Hakket kylling: 3,76 kg CO2e pr. kg
Skinke: 3,58 kg CO2e pr. kg
Nakkekam med svær: 3,58 kg CO2e pr. kg
Bacon: 4,80 kg CO2e pr. kg
Svinemørbrad: 5,40 kg CO2e pr. kg
Hakket oksekød: 32,51 kg CO2e pr. kg
Culotte: 45,69 kg CO2e pr. kg
Kalvekød: 50,36 kg CO2e pr. kg
Oksemørbrad: 151,95 kg CO2e pr. kg
Fersk laks: 9,11 kg CO2e pr. kg
Torskefilet: 9,87 kg CO2e pr. kg
Rødspætte: 9,87 kg CO2e pr. kg
Rejer: 10,52 kg CO2e pr. kg
Veganske pølser, sojabaseret: 1,63 kg CO2e pr. kg
Falafel-fars: 1,68 kg CO2e pr. kg
Veganske schnitzler, sojabaseret: 1,78 kg CO2e pr. kg
Veganske nuggets, sojabaseret: 2,05 kg CO2e pr. kg
*”CONCITO (2021): Den store klimadatabase, version 1” - eller følgende versioner