Logo

Kylling er et klimavenlig kødvalg

 Forbruget af kylling forventes at fortsætte med at stige i de næste ti år. Én årsag hertil er, at klimapåvirkningen fra kyllinger er betydeligt lavere sammenlignet med andre animalske proteiner.

Kylling*

  • Kyllingelår: 1,32 kg CO2e pr. kg

  • Hel kylling: 2,22 kg CO2e pr. kg

  • Kyllingebrystfilet: 3,44 kg CO2e pr. kg

  • Hakket kylling: 3,76 kg CO2e pr. kg

Ikon Kylling 640X426px 72Dpi

Gris*

  • Skinke: 3,58 kg CO2e pr. kg

  • Nakkekam med svær: 3,58 kg CO2e pr. kg

  • Bacon: 4,80 kg CO2e pr. kg

  • Svinemørbrad: 5,40 kg CO2e pr. kg

Ikon Gris 640X426px 72Dpi

Oksekød*

  • Hakket oksekød: 32,51 kg CO2e pr. kg

  • Culotte: 45,69 kg CO2e pr. kg

  • Kalvekød: 50,36 kg CO2e pr. kg

  • Oksemørbrad: 151,95 kg CO2e pr. kg

Ikon Ko 640X426px 72Dpi

Fisk og skaldyr*

  • Fersk laks: 9,11 kg CO2e pr. kg

  • Torskefilet: 9,87 kg CO2e pr. kg

  • Rødspætte: 9,87 kg CO2e pr. kg

  • Rejer: 10,52 kg CO2e pr. kg

Ikon Fisk 640X426px 72Dpi

Plantebaseret*

  • Veganske pølser, sojabaseret: 1,63 kg CO2e pr. kg

  • Falafel-fars: 1,68 kg CO2e pr. kg

  • Veganske schnitzler, sojabaseret: 1,78 kg CO2e pr. kg

  • Veganske nuggets, sojabaseret: 2,05 kg CO2e pr. kg

Ikon Vegansk 640X426px 72Dpi

*”CONCITO (2021): Den store klimadatabase, version 1” - eller følgende versioner