Hos Danpo er dyrevelfærd ikke bare en etisk eller moralsk holdning; det er en integreret del af vores virksomhedsidentitet. I tæt samarbejde med vores dedikerede landmænd stræber vi konstant efter at være i front på dette område og sætte branchestandarder.
Vores fokus på kontinuerlig forbedring udgør grundlaget for vores bestræbelser på at sikre god dyrevelfærd. Sammen med vores landmænd er vores ambition at være en drivkraft for god dyrevelfærd i hele industrien. Dyrevelfærdslovgivningen i Danmark er blandt de strengeste i verden, og den danske tilgang er vores udgangspunkt. Vi giver kyllingerne enhver chance for at forblive sunde og optage næringsstoffer ved at anvende en holistisk tilgang, viden og høje standarder for håndtering, bolig og fodring.
Vi har langvarige partnerskaber med udvalgte landmænd. Deres viden, forståelse og respekt for kyllingerne er afgørende for god dyrevelfærd. Uanset moderne teknologi og veludviklede processer er deres daglige håndtering og knowhow langt den vigtigste faktor for at lade deres kyllinger trives og vokse. Landmændene er godt klar over, at trivsel hos kyllingerne giver den bedste økonomiske mening.
I Danmark skal vores kyllinger være helt fri for salmonella, og campylobacter skal være på et absolut minimumsniveau. Der foretages regelmæssig inspektion af begge disse bakterier i kyllingehusene eller ved ankomsten af kyllinger til slagteriet. Salmonella er meget sjælden i Danmark.
Vi har en meget streng politik vedrørende brugen af antibiotika og andre typer medicin. I overensstemmelse med gældende nordisk lovgivning må antibiotika ikke bruges som forebyggende foranstaltning i opdrætningsprocessen, modsat mange andre lande. Kun syge dyr må behandles, efter beslutning fra en dyrlæge. Brugen af antibiotika i Danpo er meget lav - mindre end 1 procent i 2023 - hvilket er et tegn på godt dyrehold.