Ingredienser
4 hele kyllingelår uden ben
1 tsk. salt
5 spsk. mayonnaise
1 tsk. røget paprika
½ tsk. fintrevet limeskal
½ tsk. salt
½ tsk. flydende honning
4 brioche burgerboller
4 blade frisésalat
2 tomater
1 salatløg
2-3 hele syltede agurker (eller skiver)
Tilberedning
Fold de hele kyllingelår ud til flade stykker og brun dem ved høj varme på en pande med skindsiden nedad i 3-4 minutter, til skindet tager farve. Læg kyllingestykkerne i et smurt ildfast fad, drys med salt og steg dem i ovnen ca. 20 minutter ved 200°C.
Rør mayonnaise med røget paprika, limeskal, salt og honning.
Lun bollerne og skær dem over. Smør top og bund med røget paprika-mayo, fordel salatblade på bundene og læg de stegte kyllingelår herpå. Skær tomater, salatløg og syltede agurker i skiver og fordel dem på kyllingestykkerne.
Tip: Tilføj ekstra smag til kyllingen ved at drysse den med f.eks. BBQ-krydderi eller en italiensk krydderiblanding inden stegning i ovnen. Server burgeren med dit favoritfyld – måske er du til aioli og syltede jalapenos eller helt klassisk ketchup og sennep?