Pollo alla Cacciatore er en traditionel skøn og lækker Italiensk ret med braiseret kylling i en fantastisk tomatsauce med svampe og oliven. Cacciatore betyder jæger og pollo kylling. Hvorfor denne opskrift med kylling hedder Jægerens Kyllingegryde eller Pollo alla Cacciatore.
Opskriften er udviklet af: gastromad
Ingredienser
4 hele kyllingelår uden ben
Salt og peber
2 spsk. rapsolie og 2 spsk. smør
100 g krydret pølse fx chorizo
Rapsolie
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
3 gulerødder
1 rød peberfrugt
5 ansjosfileter
300 g blandede svampe
3 dl hvidvin
1 ds. flåede blomme- eller cherrytomater
5 kviste timian og rosmarin
3 laurbærblade
100 g hele oliven
1 håndfuld basilikumblade
TILBEREDNING
Drys kyllingekødet med salt og peber. Varm en pande op ved høj varme. Kom rapsolie og dernæst smør på panden og brun kyllingekødet på begge sider. Tag dem dernæst af panden og læg dem til side.
Skær chorizopølsen i tern. Fjern skallen fra løg og hvidløg som skæres i mindre tern. Skræl gulerødderne som deles på langs og dernæst skæres i skiver. Skyl og fjern stokken fra peberfrugten med frøene, som dernæst skæres i større tern.
Skær ansjosfileterne i mindre stykker. Rens svampene som skæres i skiver. Varm en større gryde op ved middelhøj varme. Kom noget rapsolie i, steg pølsestykkerne sprøde, som tages op. De skal tilbage i retten til sidste.
Skru ned for varmen og sauter løg, hvidløg, gulerødder, peberfrugter og ansjosfileterne indtil løgene er gennemsigtige ikke brune.
Skru op for varmen og hæld vinen i, som koger op. Hæld dernæst de flåede tomater i og skru ned for varmen til svag.
Bind timian, rosmarin og laurbærblade sammen som kommes i gryden, hvor låget lægges på.
Steg svampene gyldne ved høj varme med en anelse rapsolie på en pande, hvorefter de kommes i gryden sammen med de stegte chorizopølser.
Lad gryden simre i mindst 1 time, eller gerne mere indtil tomaterne falder sammen og smagen er dyb.
30 minutter inden servering kommes kyllingestykkerne i gryden, hvor de færdigtilberedes. 5-10 minutter inden servering tilsættes de hele oliven så de varmes lidt op. Smag til med salt og peber.