Brug kyllingelårene fra en hel kylling til en lækker kyllingegyros med tzatziki og fladbrød.
Opskriften er udviklet af: Amalie Fernande
Ingredienser
Kylling
2 kyllingelår fra en hel kylling
1 tsk. timian
1 tsk. oregano
1 tsk. paprika
1/2 tsk. spidskommen
1 fed hvidløg
Salt og peber
Olie til stegning
Tzatziki
300 g græsk yoghurt (8-10%)
1 stor agurk
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Salt og peber
Citronsaft
Gyros
4 fladbrød
1/2 agurk
2 håndfulde tomater
1/2 rødløg
TILBEREDNING
Kylling
Skær to kyllingelår fra en hel kylling – eller tø dem op på forhånd, hvis du tidligere har parteret din hele kylling. Fjernes benene fra kyllingelårene.
Massér krydderierne ind i kyllingekødet og steg på panden med skindsiden nedad først til det er sprødt, og giv kyllingen et par minutter på den anden side til det er gennemstegt.
Tzatziki
Riv agurken og læg den revet agurk i en si med en smule salt på. Lad det stå så væsken fra agurken trækker sig ud. Klem eventuelt den sidste væske ud med hænderne.
Bland græsk yoghurt, agurk, to fed hvidløg og to spsk. olivenolie. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Gyros
Skær agurk, tomater og rødløg i mindre stykker. Fyld fladbrødene med tzatziki, grøntsager og kyllingekød og server straks. Velbekomme.
TIP
For at bruge din hele kylling optimalt se også opskriften på kylling i karry med brystfilet og risotto med kyllingerester og svampe