Logo

Karrystegte ris med kyllingelår og lynstegte grøntsager

Ingredienser

4 hele kyllingelår uden ben

1 spsk. smør

1 tsk. salt

 

2 spsk. olie

6 dl kogte, afkølede ris

2 spsk. karry

1 tsk. salt

 

2 spsk. olie

200 g aspargesbroccoli (Bimi)

5 forårsløg

100 g optøede edamame bønner (uden skal)

200 g frisk spinat

1 spsk. limesaft

3 spsk. sort sesam

Tilberedning

Læg hele kyllingelår uden ben i et ildfast fad. Smelt smørret i en lille gryde og pensl kyllingeskindet med smør. Drys med salt og steg kyllingestykkerne i ovnen ca. 25 minutter ved 200°C.

Opvarm olien i en pande og tilsæt karry. Rist et par minutter og tilsæt kogte ris og salt. Steg det hele godt sammen ved middel varme ca. 6-8 minutter.

Opvarm olien i en dyb pande eller wok. Del aspargesbroccoli på langs hvis de er store, og skær forårsløg i skiver. Steg alle grøntsagerne i olien 3-4 minutter ved høj varme under omrøring. Dryp med limesaft og drys med sort sesam lige inden servering.

 

Tip: Steg grøntsagerne i jordnøddeolie eller ristet sesamolie, som giver ekstra smag til grøntsagerne. Det er også oplagt at bruge forskellige typer grøntsager fx gulerødder i stave, blomkål i små buketter og squash i strimler – også sammen med løg og frisk persille.

Karrystegte ris med kyllingelår og lynstegte grøntsager