Ingredienser
4 hele kyllingelår uden ben
1 spsk. smør
1 tsk. salt
2 spsk. olie
6 dl kogte, afkølede ris
2 spsk. karry
1 tsk. salt
2 spsk. olie
200 g aspargesbroccoli (Bimi)
5 forårsløg
100 g optøede edamame bønner (uden skal)
200 g frisk spinat
1 spsk. limesaft
3 spsk. sort sesam
Tilberedning
Læg hele kyllingelår uden ben i et ildfast fad. Smelt smørret i en lille gryde og pensl kyllingeskindet med smør. Drys med salt og steg kyllingestykkerne i ovnen ca. 25 minutter ved 200°C.
Opvarm olien i en pande og tilsæt karry. Rist et par minutter og tilsæt kogte ris og salt. Steg det hele godt sammen ved middel varme ca. 6-8 minutter.
Opvarm olien i en dyb pande eller wok. Del aspargesbroccoli på langs hvis de er store, og skær forårsløg i skiver. Steg alle grøntsagerne i olien 3-4 minutter ved høj varme under omrøring. Dryp med limesaft og drys med sort sesam lige inden servering.
Tip: Steg grøntsagerne i jordnøddeolie eller ristet sesamolie, som giver ekstra smag til grøntsagerne. Det er også oplagt at bruge forskellige typer grøntsager fx gulerødder i stave, blomkål i små buketter og squash i strimler – også sammen med løg og frisk persille.