Ingredienser
Syltede agurker med et asiatisk tvist
1 agurk
4 dl eddike
3 dl sukker
1 chili
Peanutbuttersauce
4 store spsk peanutbutter
1 dl vand
1 lime
1 fed hvidløg
Kyllingebowl
2 hele kyllingelår uden ben
2 dl ris
2 gulerødder
Salt
1 avocado
1 chili
1 lime
Fiskesauce
Koriander
TILBEREDNING
Syltede agurker med et asiatisk tvist
Skræl agurken, del den i to på langs og fjern det bløde i midten af agurken. Skær agurken i tykke skiver (ca. en cm bredde). Kog eddike, sukker og chili op. Put agurken i lagen, når den koger. Lade agurken koge med i et par minutter. Hæld agurk og lage op i et skoldet glas. Stil det på til det skal bruges.
Peanutbuttersauce
Blend peanutbutter, lime og hvidløg sammen med en stavblender og tilføj vandet lidt efter lidt så saucen får en passende konsistens. Stil peanutbuttersaucen til side.
Kyllingebowl
Kog ris efter anvisning på emballagen. Drys de udbenede kyllingelår med salt og tilbered dem efter anvisning på emballagen. Hak gulerødder fint og skær avocado og chili i fine skiver. Skær lime i både. Når risene er kogt tilføj lidt fiskesauce (efter behov). Når de udbenede kyllingelår er færdigstegte, skæres kyllingen i stykker. Tag to dybe tallerkener og læg ris i bunden og fordel grøntsager ovenpå. Tilføj de syltede agurker og læg kyllingekødet i midten. Hæld peanutbuttersaucen over og pynt af med koriander og chili.