Nem og lækker opskrift på en hel kylling med appelsin, svesker og bagte kartofler og spidskålssalat. En rigtig julekylling, som er nem at lave men som sagtens kan laves hele året rundt.
Opskriften er udviklet af: mummum.dk
Ingredienser
1 hel kylling
2 æbler
2 usprøjtet appelsiner
4 stk. store svesker
8 stk. tørrede abrikoser
2 hele stænger kanel
1 spsk. fint salt
400 g rødkål
20 g smør
1 spsk. balsamicoeddike
1 knsp. stødt allehånde
1 tsk. salt
Tilberedning
Gnid kyllingen godt med salt både indvendig og udvendig og læg den i et fad.
Skær æbler og appelsiner i grove både og fordel dem inde i kyllingen sammen med svesker, abrikoser og kanelstænger.
Steg kyllingen ved 175ºC i varmluft i ca. 1 1/2 time indtil den er gennemstegt.
Snit rødkål, smelt smør i en gryde og tilsæt balsamico eddike, stødt allehånde, salt og rør godt rundt. Læg den fintsnittede rødkål i gryden og varm godt igennem under omrøring i ca. 5 minutter til rødkålen er mør, men stadig har lidt bid.
Server den helstegte kylling med rødkål og klassisk juletilbehør som fx kogte kartofler, brunede kartofler og en god sauce.