Logo

Hel kylling i stegepose med kartoffel-pakker

Ingredienser

1 hel kylling i stegepose, COOK in bag

600 g kartofler

50 g smør

1 dl blandede, hakkede krydderurter f.eks. persille, kørvel og timian

1 tsk. salt

friskkværnet peber

4 forårsløg

4-6 store grønkålsblade

50 g friskost naturel

½-1 dl cremefraiche

saft af ½ citron

salt og friskkværnet peber

100 g hjertesalat

100 g ruccola

2 stilke bladselleri

2 faste pærer, f.eks. conference

50 g valnødder eller paranødder

2 spsk. honning

½ tsk. røget paprika


 

Tilberedning 

Tilbered kyllingen i stegeposen efter anvisning på emballagen.

Skær kartoflerne i tynde skiver og fordel dem på 4 halve stykker bagepapir. Smelt smørret og dryp det over kartoflerne. Drys med hakkede krydderurter, salt og peber. Skær forårsløg i tynde skiver og drys dem over. Luk pakkerne sammen med snor, og bag dem 30-40 min. ved 200°C

Fjern den midterste grove stilk på grønkålsbladene, kom dem i en foodprocessor og hak dem fint. Bland hakket grønkål med friskost, cremefraiche, citronsaft, salt og peber.

Skær hjertesalat i strimler og bland med ruccola. Skær bladselleri meget tyndt f.eks. på mandolinjern eller med tyndskræller.

Skær pærer i tynde både og hak valnødderne groft. Smelt honning på en lille pande, tilsæt valnødder og drys med røget paprika. Lad valnødderne riste let 4-5 min., tag dem af varmen og lad dem afkøle.

Anret salaterne med bladselleri, pærebåde og honningristede valnødder.

Parter kyllingen og server med kartoffel-pakker, grønkålscreme og pæresalat med honningristede valnødder.

TIP: Er der rester af kylling, smager den fantastisk som fyld i friske forårsruller eller pitabrød.

Kartoffel-pakkerne kan også laves med rodfrugter som f.eks. pastinak, persillerod og jordskokker.

Hel kylling i stegepose med kartoffel-pakker