Måltidet der passer sig selv i ovnen! Nem og lækker gæstemad fx til Mortens aften.
Ingredienser
Kylling med fyld
1 hel kylling
2 små løg
2 æbler
25 g smør
Salt og peber
1 citron, øko
1 stor håndfuld persille
Rodfrugter i fad
6 store kartofler
4-6 gulerødder
3/4 knoldselleri
Citronsaft
25 g smeltet smør
2-3 æbler
Æblesirup
Salat
3 gulerødder
1/4 knoldselleri
4 stilke bladselleri
2 æbler
Top fra bladselleri
Persille
Marinade
1 spsk. æblesirup
2 spsk. citronsaft
1/2 dl olivenolie
Salt og peber
TILBEREDNING
Hak løg og skær æbler i små tern og steg dem møre i halvdelen af smørret. Krydr med salt, peber, citronskal og saft fra ½ citron. Drys med hakket persille og kom fyldet ind i kyllingen.
Læg kyllingen i et stort ovnfast fad og pensl med resten af smørret. Sæt fadet i ovnen ved 200°C i 20 min.
Skræl kartofler, gulerødder og knoldselleri og skær dem i grove tern. Vend dem i smeltet smør og læg dem rundt om kyllingen. Dryp med lidt citronsaft, krydr med salt og peber og sæt fadet tilbage i ovnen i 30 min.
Halver æblerne og fjern kernehuset. Dryp de halve æbler med lidt æblesirup og læg dem i fadet og bag dem med i ca. 10 min.
Skræl gulerødder og knoldselleri. Riv dem og bladselleri i lange bånd med en kartoffelskræller eller mandolinjern. Skær æbler fri af kernehuset og skær dem i tynde skiver.
Vend grøntsager og æbler i en marinade af æblesirup, citronsaft og olivenolie smag til med salt og peber. Drys godt med hakket bladselleritop samt persille.
Server kyllingen med salat, bagte rodfrugter og æbler.