Logo

Ovnstegt kylling med halve æbler, bagte rodfrugter og sprød salat

4 portioner 90 min

Måltidet der passer sig selv i ovnen! Nem og lækker gæstemad fx til Mortens aften.

Ingredienser

Kylling med fyld
1 hel kylling 
2 små løg
2 æbler
25 g smør
Salt og peber
1 citron, øko
1 stor håndfuld persille

Rodfrugter i fad
6 store kartofler
4-6 gulerødder
3/4 knoldselleri
Citronsaft 
25 g smeltet smør
2-3 æbler
Æblesirup


Salat
3 gulerødder
1/4 knoldselleri
4 stilke bladselleri
2 æbler
Top fra bladselleri
Persille


Marinade

1 spsk. æblesirup
2 spsk. citronsaft
1/2 dl olivenolie
Salt og peber


TILBEREDNING

Hak løg og skær æbler i små tern og steg dem møre i halvdelen af smørret. Krydr med salt, peber, citronskal og saft fra ½ citron. Drys med hakket persille og kom fyldet ind i kyllingen.
Læg kyllingen i et stort ovnfast fad og pensl med resten af smørret. Sæt fadet i ovnen ved 200°C i 20 min.

Skræl kartofler, gulerødder og knoldselleri og skær dem i grove tern. Vend dem i smeltet smør og læg dem rundt om kyllingen. Dryp med lidt citronsaft, krydr med salt og peber og sæt fadet tilbage i ovnen i 30 min.

Halver æblerne og fjern kernehuset. Dryp de halve æbler med lidt æblesirup og læg dem i fadet og bag dem med i ca. 10 min. 

Skræl gulerødder og knoldselleri. Riv dem og bladselleri i lange bånd med en kartoffelskræller eller mandolinjern. Skær æbler fri af kernehuset og skær dem i tynde skiver.

Vend grøntsager og æbler i en marinade af æblesirup, citronsaft og olivenolie smag til med salt og peber. Drys godt med hakket bladselleritop samt persille.

Server kyllingen med salat, bagte rodfrugter og æbler.

Ovnstegt kylling med halve æbler, bagte rodfrugter og sprød salat