Ingredienser
Kylling
1 bakke lørdagskylling
Hasselback grøntsager
4 store gulerødder
4 rødbeder
4 bagekartofler
50 g smør
1 spsk. fintrevet citronskal
Groftkværnet peber
25 g parmesan
2 tsk. groft salt
Kålsalat
1/2 spidskål
1/4 frisk ananas
1 rød peberfrugt
1 dl optøede ærter
1 dl rosiner
Frisk persille eller mynte
Thousand island dressing
1 dl cremefraiche
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 spsk. finthakket løg
2 spsk. finthakket syltet agurk eller cornichon
1 tsk. citronsaft
1 tsk. paprika
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 spsk. hakket frisk estragon
TILBEREDNING
Kylling
Tilbered lørdagskyllingen efter anvisning på emballagen.
Hasselback grøntsager
Skræl gulerødder, rødbeder og kartofler. Halver kartoflerne på langs og skær gulerødder, rødbeder og kartofler i skiver, der går næsten igennem, så de stadig hænger sammen i bunden. Det gøres let ved at lægge en spisepind på hver side af grøntsagen og skære ned indtil man rammer spisepindene. På den måde undgås at skære helt igennem. Læg grøntsagerne i et smurt ildfast fad.
Smelt smørret og tilsæt revet citronskal og sort peber. Pensl blandingen på grøntsagerne og drys med parmesan og groft salt.
Sæt fadet i ovnen ved 185°C i ca. 50 minutter.
Kålsalat
Skær spidskål i tynde strimler, ananas i tern og rød peber i strimler. Bland spidskål, ananas, rød peber, optøede ærter og rosiner godt sammen og drys med lidt hakket frisk persille eller mynte.
Thousand island dressing
Rør cremefraiche med mayonnaise, tomatpuré, løg, syltet agurk, citronsaft, paprika, sukker og salt godt sammen. Tilsæt friskhakket estragon og stil dressingen på køl indtil servering.
Server lørdagskylling med hasselback grøntsager, kålsalat og thousand island dressing.
Tip:
Andre rodfrugter kan bages på samme måde, fx pastinakker og persillerødder. I stedet for citron og parmesan kan smeltet smør tilsættes fintrevet hvidløg og drysses med frisk persille ved serveringen.
Brug evt. en god færdiglavet thousand island dressing, hvis det skal gå ekstra hurtigt. Skal der lidt ekstra 80’er stemning på bordet, så suppler med små hvidløgsbrød.