Logo

Middelhavs rub

En skøn rub af timian, oregano, fennikel, hvidløg og citron som passer til alle typer af kyllingeudskæringer.



Ingredienser

1 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret oregano
1/2 spsk. fennikelfrø
1 spsk. tørret hvidløg
1/2 revet citronskal, øko
1 tsk salt
Friskkværnet peber

 

Tilberedning 

Bland alle ingredienserne til rubben i en morter og knus det en anelse.

Gnid kyllingen med et par skefulde af rubben og gem resten i et lukket glas tørt og mørkt.

Et par skefulde rub passer til 1 hel kylling, ca. 1 kg kyllingelår eller 600 g brystfilet, udbenede kyllingelår eller inderfilet.

 

Tip
Dup kyllingekødets overflade med et stykke køkkenrulle og fjern overskydende fugt, så får du det bedste udgangspunkt. Drys eller gnid rubben ind med hænderne. Du kan også komme rubben og kødet i en pose og fordele det jævnt på denne måde. Lad kødet trække på køl i mindst 30 min. inden du tilbereder det.

En rub giver masser af smag og jo længere tid, den får lov til at trække, jo mere smag giver den til kødet.

Kyllingekødet skal steges, indtil kødsaften er klar.

 

Middelhavs rub