Logo

Basilikum-hvidløgs marinade

En skøn basilikum-hvidløgs marinade, der passer til alle typer af kyllingeudskæringer.

Ingredienser

2 fed hvidløg
1 knsp. chiliflager
1 håndfuld basilikum
1/4 revet citronskal, øko
1/2 dl olivenolie
Salt og peber

 

Tilberedning 

Lav en marinade af knust hvidløg, chiliflager, hakket basilikum, revet citronskal, olie, salt og peber og rør det hele godt sammen. Vend kyllingekødet i marinaden og lad den trække i køleskabet mindst 30 min., gerne natten over.

Mængden af marinade passer til 1 hel kylling, ca. 1 kg kyllingelår eller 600 g brystfilet, udbenede kyllingelår eller inderfilet.

 

Tip
Dup kyllingekødets overflade med et stykke køkkenrulle og fjern overskydende fugt, så får du det bedste udgangspunkt. Smør marinaden på med en pensel. Du kan også komme marinaden og kødet i en pose og fordele det jævnt på denne måde. Lad kødet trække på køl i mindst 30 min. inden du tilbereder det.

En marinade giver masser af smag og jo længere tid, den får lov til at trække, jo mere smag giver den til kødet. Kyllingekødet skal steges, indtil kødsaften er klar.

Basilikum-hvidløgs marinade