Kylling med rosmarin og løg er nem gæstemad. Kyllingeretten smager fantastisk og er nem at lave. Forberedelserne kan klares på under 10 minutter, og resten af tiden passer kyllingestykkerne sig selv i ovnen.
Opskriften er udviklet af: Det handler mest om mad
Ingredienser
ca. 1 kg udbenede kyllingelår
1/2 dl olivenolie
1/2 dl soya eller tamari (gludenfri soya)
1 helt hvidløg
3 små rødløg
200 g bananløg eller skalotteløg
1 dl sesamfrø
2 kviste frisk rosmarin
1 dl vand
Evt. små bambuspinde (lægges i koldt vand inden brug)
Tilbehør
Grøn salat
Ris eller blomkålsris med persille
TILBEREDNING
Tænd ovnen på 185°. Kom de udbenede kyllingelår op i en skål sammen med olivenolie og soya/tamari og vend kødet godt rundt i "marinaden".
Du kan eventuelt stikke en lille bambuspind i hvert stykke kylling for at holde skindet på plads. Husk at lægge pindene i koldt vand inden brug for at undgå, at de brænder i ovnen.
Pil rødløg og bananløg/skalotteløg. Del hvidløget i fed (skal IKKE pilles).
Læg de marinerede kyllingelår i et ildfast fad. Læg herefter hele rødløg og bananløg/skalotteløg mellem kyllingestykkerne. Drys de hele fed hvidløg ud mellem kylling og løg. Drys kyllingestykkerne med sesamfrø.
Stik et lille stykke frisk rosmarin ned i hvert stykke kylling. Sæt fadet i ovnen i 35 minutter.
Efter ca. 10 minutter hældes lidt vand i bunden af fadet. Når kyllingelårene er færdigstegt efter 35 minutter i ovnen skrues op for temperaturen (grill).
Grill kylling og løg ved 250° (grill-funktion) i et par minutter eller indtil skindet er knasende sprødt og gylden i farven.
Sæt fadet på bordet og server en grøn salat til og en skål ris.
Tip
Drys eventuelt retten med salt ved serveringen eller lad gæsterne selv gøre det.
Foreslå gæsterne at trykke "kødet" ud af de hele fed hvidløg, som smøres på kødet, det giver en fantastisk smagsoplevelse.
Brug væden fra kyllingen som sauce til ris. Den er fuld af saft og kraft og masser af smag.