Ingredienser
Kylling
1 pk. Yakatori kyllingespareribs
Spiralkartofler
8 mellemstore kartofler
50 g smør
1 tsk. salt
Edamamesalat
100 g krølsalat
1/2 agurk
1 rødløg
200 g edamame bønner, bælgede
150 g friske bælgede ærter
150 g sugar snaps i strimler
50 g salte mandler
1-2 spsk. ristet sesam goma dressing
TILBEREDNING
Tilbered spareribs med yakatori efter anvisning på emballagen.
Sæt hver kartoffel på et træspyd (på den lange led), og skær så en spiral af kartoflen ved at skære rundt, helt ind til pinden i et par mm. tykkelse. Det gælder om at skære rundt og rundt i samme tykkelse, så man ikke kommer til at skære igennem til det foregående lag. Til sidst er kartoflen i et langt stykke – en spiral, som forsigtigt kan trækkes længere på pinden, ved at skille lagene ad.
Smelt smørret og pensl kartoflerne med smør og drys med salt. Læg dem på tværs over f.eks. en foliebakke, så pindende holder kartoflerne ”svævende” – på den måde bliver de sprøde hele vejen rundt. Grill dem til de er møre, ca. 20-25 minutter.
Pluk salaten i små stykker, skær agurk i halve skrå skiver og rødløg i skiver.
Bland med blancherede edamame bønner, ærter og sugar snap peas.
Hak mandlerne groft og drys dem over salaten sammen med sesam. Server spareribsene sammen spiralkartofler
og salat med goma dressing.