Ingredienser
2 hele kyllingelår uden ben
2 skiver lufttørret skinke
1 kugle frisk mozzarella (125 g)
6 blade frisk basilikum
1 tsk. salt
1 stor gul peberfrugt
150 g broccoli
150 g squash
1 rødløg
250 g pasta
7 dl vand
2 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
150 g små tomater
4-5 friske timiankviste
300 g små tomater (gerne forskellige farver)
100 g blandede salatblade
50 g pinjekerner
2 spsk. basilikum
1 spsk. olivenolie
1 tsk. citronsaft
Tilberedning
Læg hele kyllingelår uden ben med skindsiden nedad, læg en skive skinke på hvert stykke kylling og fordel ost og basilikumblade på. Fold kødet godt sammen og læg det med sammenføjningen nedad. Drys med salt på toppen og læg kyllingestykkerne i et smurt ildfast fad. Sæt fadet i ovnen og steg ca. 35 minutter ved. 200°C.
Skær peberfrugt i tern, broccoli i små buketter, squash i tynde skiver og rødløg i både. Læg pasta, vand, salt, olie og grøntsager i en gryde. Pres hvidløget og kom det i gryden sammen med små tomater. Læg timiankviste ved og bring gryden i kog. Lad gryden småkoge til pastaen er mør, ca. 10-15 minutter.
Halver tomaterne og læg dem i en salatskål sammen med salatblade. Rist pinjekernerne let gyldne på en tør pande. Skær basilikum i fine strimler og rør dem med olie og citronsaft. Dryp basilikumolien over tomater og salat og drys med ristede pinjekerner.
Tip: Du kan variere fyldet i kyllingen og tilføje andre typer fyld efter smag. F.eks. fungerer både kogt skinke og revet cheddar godt i rullerne. En anden mulighed er at smøre kyllingen med hvidløgsflødeost og drysse med friske krydderurter fx persille, purløg eller basilikum.