Ingredienser
1 pakke udbenet kyllingeoverlår
Salt og peber
1 spsk. kokosolie (eller anden olie til stegning)
1 tsk. rød karrypasta
3 dl quinoa
3 forårsløg
1 rød peber
200 g grønne bønner
2 gulerødder
2 fed presset hvidløg
1 spsk. fintrevet ingefær
1 spsk. karry
1 tsk. stødt gurkemeje
1 dåse kokosmælk
2 dl hønsefond
1 lime
3 kaffir limeblade (kan udelades)
2 forårsløg
1 dl frisk koriander
Evt. 1 rød chili
1 lime
Tilberedning
Drys kyllingeoverlår med salt og peber på begge sider. Opvarm kokosolie og rød karrypasta i en pande og brun kyllingeoverlårene på begge sider. Rul kyllingeoverlårene sammen og læg dem til side.
Hæld quinoa i et ildfast fad. Skær forårsløg i skiver og rød peber i strimler. Skær enderne af de grønne bønner og skær gulerødderne i strimler. Bland hvidløg, ingefær, karry og gurkemeje med kokosmælk og hønsefond. Pres saften af lime og hæld den i. Bland alle grøntsagerne sammen med quinoa i fadet og hæld kokosmælk-blandingen over. Tilsæt evt. kaffir limeblade. Fordel de rullede kyllingeoverlår øverst i fadet, og pres dem lidt ned, så de er delvist dækket af væske. Læg låg på og sæt fadet i ovnen ca. 45 minutter ved 175°C
Drys med forårsløg i skiver og frisk koriander ved servering, og evt. lidt frisk rød chili samt limebåde.
Tip: Du kan sagtens bruge andre grøntsager, f.eks. persillerødder, pastinakker, sugar snaps, asparges, broccoli eller blomkål. Det er vigtigt at quinoa og grøntsager er rigeligt dækket af væske, da quinoa’en suger rigtig meget væske under tilberedningen, og derved bliver retten slet ikke flydende, selvom det ser sådan ud, når den sættes i ovnen.