Logo

Urtefarserede kyllingelår med kernesalat

Ingredienser

8 kyllingelår

8 træpinde eller kødnåle

1 bundt persille

1 fed hvidløg

Et drys salt

4 spsk. olivenolie

 

200 g speltkerner

1 æble

1 bundt forårsløg

50 g salatost

Saft og skal af en økologisk lime

4 spsk. olivenolie

1 tsk. æblecidereddike

1/2 tsk. honning

100 g ærter, gerne fra frost

 

 

TILBEREDNING

Tænd ovnen på 200°C ved almindelig varme.

Hvis du bruger træpinde, så læg dem i vand.

Rens persillen og kom den op i en minihakker sammen med hvidløg og olivenolie. Blend til en ensartet masse.

Tag kyllingelårene frem og skær en dyb rille i det mest kødfyldte sted på lårene.

Fyld dem med persillemassen og luk med kødnåle. Læg lårene op i et ovnfast fad, drys med salt og peber.

Steg i ovnen i cirka 35 minutter. Husk, at alle ovne er forskellige, så tjek undervejs.

Kog imens speltkernerne efter anvisning på pakken.

Skær æblet og forårsløget i fine skiver.

Bland limesaft og skal fra limen med olivenolie, æblecidereddike og honning. Bland de varme kerner med salatosten, så den bliver dejligt cremet. Kom ærter, forårsløg og æble ved og vend rundt sammen med dressingen.

 

Tip: Har du lidt af persillemassen tilbage, smager det skønt i et tyndt lag på et stykke ristet brød.  

 

 

Urtefarserede kyllingelår med kernesalat