Opskriften er udviklet at: Emilie Forsberg
Ingredienser
1 kylling i stegepose
3 tsk. sambal oelek chilipasta
4 spsk. olivenolie
2 rødløg
1 Citron (øko, da skralden skal bruges)
En stor håndfuld koriander
1/2 ananas
Soft tacos (gerne majs tacos)
Evt. nachos
Guacamole:
1 avocado
1 fed hvidløg
Lidt fint hakket rødløg
Lidt chilipulver
Koriander efter smag
Salt og peber
Tilberedning
Tænd ovnen og tilbered kyllingen efter anvisningen på stegepose-emballagen.
Skær ananas i mundrette stykker. Skær rødløg fint og hak koriander.
Bland saft fra citron, sambal oelek og 2 spsk olie sammen.
Tænd en pande, hæld 2 spsk. olie på og tilføj ananas. De skal stege till de får farve.
Når ananasstykkerne har fået farve, hældes de i en skål. Bland dem med 3/4 rødløg,
koriander og riv noget citron skal henover, bland det sammen.
Lav guacamolen: pres hvidløget og mos avocadokødet med en gaffel. Tilføj fint hakket rødløg, chilipulver, salt og peber. Skær koriander i grove stykker og rør alle ingredienserne sammen til en rustik guacamole.
Tag halvdelen af kyllingen og ”riv stykker” i en skål. Bland det med sambal oelek chilipasta blandingen.
Varm tacos efter anvisningen.
Server tacos med kylling, ananas, guacamole og evt. nachos on the side.
Tip:
Resten af kyllingen, kan bruges i en lækker salat med spidskål, asparges, agurk og hoisinsauce udover. Det behøver ikke være mere, når råvarerne er så lækre!