Opskriften er lavet af tutti_mad
Ingredienser
1 hel kylling i stegepose
Rodfrugtfritter:
2 bagekartofler
4 store gulerødder
3-4 store persillerødder
3 rødbeder
4 spsk. rapsolie
Salt og peber
Bearnaise mayo:
1 æg
2 dl rapsolie (ikke koldpresset)
2 spsk. bearnaiseessens
2 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. sød sennep
1 nip salt
Blade fra 2 stilke frisk estragon
Agurkesalat:
1 agurk
2 tsk. groft salt
2 dl eddike
1 dl sukker
1/2 dl vand
Peberkorn
TILBEREDNING
Kom kylling i stegeposen i ovnen og følg fremgangsmåden på emballagen.
Rodfrugtfritter
Skræl og skær bagekartofler, gulerødder, persillerødder og rødbeder ud i lange strimler, ikke for tynde. Vend dem i olie og krydder med salt og peber. Kommes på en bageplade og i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter. De kan sagtens være i ovnen sammen med kyllingen.
Bearnaise mayo
Alle ingredienser kommes op i et højt glas. Undtagen estragon.
Sæt stavblenderen helt ned i glasset så den rører bunden. Blend nu mens du holder stavblenderen ned mod bunde og du ser at den begynder at tykne til en mayo. Snit estragonblade fint og vend dem i det færdige mayo.
Agurkesalat
Agurken snittes i tynde skiver evt. på et mandolinjern. Læg agurk skiverne på en tallerken og drys med groft salt og lad dem trække i 10 minutter.
Eddike, vand og sukker kommes i en gryde. Kog væden op til sukker er opløst.
Knug væden af agurk skiverne og kom dem i et rent syltetøjsglas. Hæld eddikelagen i glasset og tilsæt peberkorn. Sæt låg på og stil agurkesalaten på køl i mindst en time.