Logo

Kylling i stegepose med bagt hokkaido græskar og hytteost-dip med timian

4 portioner

Helkylling i stegepose med bagt hokkaido og en hytteost-dip med timian. Det er både let at lave, sundt og så er der næsten ikke noget opvask bagefter!


Opskriften er udviklet af: Beksemad


Ingredienser

1 hel kylling i stegepose 

Bagt Hokkaido:
1 hokkaido græskar
1 skalotteløg (alm. løg kan bruges)
2 spsk olivenolie
3 tsk salt
1 tsk peber
1 kvist frisk rosmarin (tørret kan bruges)

Hytteost-dip:
5 kviste frisk timian 400 g hytteost
Citronsaft (ca. ½ citron)
Salt og peber
1 fed hvidløg
Timian

 

Tilberedning 

Sæt ovnen til 200 grader varmluft. Sæt kyllingen ind på en bageplade i den ovnklare stegepose den kommer i og giv den 75 minutter. Den er krydret, så det er nemt!

Skræl hokkaido græskar, fjern kerner og skær i grove tern. Pil løg og skær i mindre tern.

Kom hokkaido, olivenolie, løg, salt, peber og hakket rosmarin i et fad (skal kunne stå ved siden af

kyllingen). Sæt hokkaido ind ved siden af kyllingen, når der er 30 minutter til kyllingen er færdig.

Blend hytteost i en minihakker (eller med en stavblender) med citronsaft, salt, peber, hvidløg og timian til den er cremet og luftig.

Skær kyllingen ud (se instruks på bagpå stegeposen) og servér med bagt hokkaido og hytteost-dip.

Kylling i stegepose med bagt hokkaido græskar og hytteost-dip med timian