Ingredienser
400 g hakket kylling
1 tsk. salt
1 lille løg
1 æg
1 dl havregryn
1 dl vand
Friskkværnet peber
1 spsk. hakket persille
1 spsk. hakket mynte
400 g fine ærter
150 g sukkerærter
150 g snap peas
1/2 dl olivenolie
1/4 dl hvidvinseddike
Salt og peber
Mynte
2 spsk. hakket pistacie
750 g små kartofler
Smør/olie
Salt og peber
Persille og mynte
TILBEREDNING
Rør hakket kylling sammen med salt. Tilsæt finthakket løg, æg, havregryn og vand, og rør farsen sammen. Krydr med friskkværnet peber og hakkede krydderurter. Juster konsistensen med lidt vand og lad farsen hvile i 15 min.
Skrub kartoflerne og skær de største i lidt mindre stykker. Vend dem i en blanding af olie og smeltet smør og kom dem i et ovnfast fad. Bag kartoflerne ved 200°C i ca. 25 min.
Form farsen til frikadeller og steg dem i olie på en pande ved middel varme ca. 5-6 min. på hver side.
Snit sukkerærter og snap peas og vend dem i en marinade af olie, eddike, salt og peber. Drys med mynte og pistacie og server salaten til frikadellerne sammen med de ovnstegte kartofler.
Tip:
I stedet for krydderurter kan du også rive fx gulerødder eller squash og komme det i farsen. Det gør kun frikadellerne ekstra saftige.