Kyllingelasagne med hakket kyllingekød og masser af med grøntsager. En nem og sund lasagne fyldt med smag.
Opskriften er udviklet af: mummum.dk
Ingredienser
Sauce med hakket kyllingekød
1 stk. løg
3 fed hvidløg
0,5 stk. frisk chili
400 g. hakket kyllingekød fra De Danske Familiegårde
1 stk. squash
250 g. gulerod
1 stk. rød peberfrugt
2 tsk. paprika
800 g. hakkede tomater på dåse
1 stk. hønsebouillonterning
1,5 dl vand
150 g mascarpone
50 g frisk spinat
0,75 bundt frisk basilikum
salt/peber
Andet
12 stk. lasagneplader
1 pk. frisk mozzarella
0,25 bundt frisk basilikum
TILBEREDNING
Hak løg, hvidløg og chili fint. Riv squash og gulerødder groft. Skær peberfrugt i tern eller strimler.
Varm en gryde op med fedtstof. Kom løg, hvidløg og chili i. Lad det sautere til det bliver blødt og rør jævnligt.
Tilsæt hakket kyllingekød og lad det stege til det har fået farve. Tilsæt squash, gulerødder, peberfrugt, paprika, hakkede tomater på dåse, smuldret bouillonterning, vand og mascarpone. Rør det hele godt sammen. Lad det simre ved middel varme.
Skyl basilikum (kan erstattes af lidt tørret basilikum) og frisk spinat. Kom det i saucen. Vend godt rundt. Lad saucen koge op en smule. Smag til med salt/peber.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof. Tag kødsaucen af blusset. Fordel først et lag kødsauce på bunden af fadet. Kom så lasagneplader ovenpå. Forsæt sådan med kødsauce og lasagneplader og afslut med et lag kødsauce.
Kom stanniol over fadet og sæt det ind i den forvarmet ovn i 20 minutter. Efter de 20 minutter tages fadet ud. Frisk mozzarella rives i små stykker med hænderne og fordeles ovenpå. Sæt fadet tilbage i ovnen i 15-20 minutter til osten er smeltet og gylden. Tag lasagnen ud. Lad den trække 10 minutter inden servering. Drys lidt frisk basilikum over og server.