Logo

Risotto med kyllingerester og svampe

Brug kyllingerester fra en hel kylling til en skøn risotto. Steg skindet sprødt og drys det på risottoen.


Opskriften er udviklet af: Amalie Fernande



Ingredienser

1 lille skalotteløg
1 fed hvidløg
225 g risottoris
1 dl hvidvin
6 dl bouillon (kogt af skroget på en hel kylling)
50 g parmesan
150 g svampe
Skindet fra to kyllingebrystfileter
Rester af kyllingekødet fra skroget på en hel kylling efter kogning (ca. 100 g)

Evt. frisk persille



TILBEREDNING

Tænd ovnen på 200 grader med grill. Bred kyllingeskindet ud og drys salt på. Bag skindet til det er lækkert sprødt.

I en gryde svitses skalotteløg og hvidløg til løgene er gennemsigtige. Tilføj risottoris og dernæst hvidvin. Lad det simrer kort.

Herefter tilføjes bouillon en dl. ad gangen under omrøring, indtil alt væsken er brugt.

Steg svampe på en pande i smør til de er sprøde med en smule salt og peber. Tag halvdelen af svampene fra og sæt dem til side til topping. Steg de resterende svampe på panden sammen med kylling.

Risottoen tilsættes parmesan og dernæst svampene på panden med kyllingen.

Server risottoen med svampe og sprødt skind på toppen, eventuelt med en smule frisk persille.

 

TIP
For at bruge din hele kylling optimalt se også opskriften på gyros med kyllingelår og tzatziki og kylling i karry med brystfilet

 

 

 

Risotto med kyllingerester og svampe