Logo

Frikadeller med pasta-poke-bowl

Ingredienser

400 g hakket kylling

1½ tsk. salt

½ tsk. peber

1 stort løg

2 gulerødder

2½ dl havregryn

1 dl hakkede mandler

2 æg

1½ dl danskvand

1 håndfuld frisk estragon

200 g fuldkornspasta f.eks. skruer eller sløjfer

200 g cherrytomater

½ agurk

3 gulerødder

1 gul peberfrugt

1 hjertesalat

1 dl græsk yoghurt

1 spsk. sød sennep

1 tsk. citronsaft

2 spsk. klippet purløg

½ tsk. salt

Tilberedning

Rør hakket kylling med salt og peber. Riv eller hak løg og gulerødder fint og rør det i det hakkede kød sammen med havregryn, hakkede mandler, æg og danskvand. Hak estragon fint og rør det i. Rør godt til farsen er helt ensartet. Form farsen til små frikadeller og steg dem i lidt olie på en pande, til de er gennemstegte. Det tager ca. 5-10 minutter. Stegetiden afhænger af, hvor store frikadellerne er, så det er vigtigt at tjekke, at de er helt gennemstegte.

Frikadellerne kan også bages i ovnen. Sæt farsen med teskeer på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ca. 20 minutter ved 200°C. Vend dem evt. efter 10 mi­nutter for at få stegeskorpe på begge sider.

Kog pastaen efter anvisning på emballagen og lad den afkøle. Skær cherrytomater i halve, agurken i strimler og gulerødder i skiver – brug evt. en udstikker (se tip). Skær peberfrugt i tynde strimler og pluk hjertesalat i mindre stykker.

Rør græsk yoghurt med sød sennep, citronsaft, klippet purløg og salt.

Anret grøntsager og pasta sammen med dressing og ser­ver med frikadeller evt. sat på små pinde eller spyd.

 

Tip: Prøv at skære gulerødder og andre grøntsager ud i fest­lige former – det er super nemt og ser festligt ud. Her har vi brugt en ganske almindelig udstikker af metal (som f.eks. bruges til kagebagning) og trykket gulerods-skiver ud i fine stjerner. Hvis du vil servere flotte udskårne gulerødder i salaten, så kan du hakke rester og fraskær af gulerødderne og komme det ned i frika-dellefarsen. Så undgår du madspild og får på den måde brugt hele guleroden.

 

Frikadeller med pasta-poke-bowl