Ingredienser
400 g hakket kylling
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 stort løg
2 gulerødder
2½ dl havregryn
1 dl hakkede mandler
2 æg
1½ dl danskvand
1 håndfuld frisk estragon
200 g fuldkornspasta f.eks. skruer eller sløjfer
200 g cherrytomater
½ agurk
3 gulerødder
1 gul peberfrugt
1 hjertesalat
1 dl græsk yoghurt
1 spsk. sød sennep
1 tsk. citronsaft
2 spsk. klippet purløg
½ tsk. salt
Tilberedning
Rør hakket kylling med salt og peber. Riv eller hak løg og gulerødder fint og rør det i det hakkede kød sammen med havregryn, hakkede mandler, æg og danskvand. Hak estragon fint og rør det i. Rør godt til farsen er helt ensartet. Form farsen til små frikadeller og steg dem i lidt olie på en pande, til de er gennemstegte. Det tager ca. 5-10 minutter. Stegetiden afhænger af, hvor store frikadellerne er, så det er vigtigt at tjekke, at de er helt gennemstegte.
Frikadellerne kan også bages i ovnen. Sæt farsen med teskeer på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ca. 20 minutter ved 200°C. Vend dem evt. efter 10 minutter for at få stegeskorpe på begge sider.
Kog pastaen efter anvisning på emballagen og lad den afkøle. Skær cherrytomater i halve, agurken i strimler og gulerødder i skiver – brug evt. en udstikker (se tip). Skær peberfrugt i tynde strimler og pluk hjertesalat i mindre stykker.
Rør græsk yoghurt med sød sennep, citronsaft, klippet purløg og salt.
Anret grøntsager og pasta sammen med dressing og server med frikadeller evt. sat på små pinde eller spyd.
Tip: Prøv at skære gulerødder og andre grøntsager ud i festlige former – det er super nemt og ser festligt ud. Her har vi brugt en ganske almindelig udstikker af metal (som f.eks. bruges til kagebagning) og trykket gulerods-skiver ud i fine stjerner. Hvis du vil servere flotte udskårne gulerødder i salaten, så kan du hakke rester og fraskær af gulerødderne og komme det ned i frika-dellefarsen. Så undgår du madspild og får på den måde brugt hele guleroden.