Ingredienser
Kylling
1 pakke lårmix
Yakitori marinade
1 dl soja
1/2 dl risvinseddike
1/4 dl sake eller tør sherry
1 spsk. farin
1 fed knust hvidløg
1 tsk. fintrevet ingefær
Spiralkartofler
8 mellemstore kartofler
50 g smør
1 tsk. salt
Edamamesalat
100 g krølsalat
1/2 agurk
1 rødløg
200 g edamame bønner, bælgede
150 g friske bælgede ærter
150 g sugar snaps i strimler
50 g salte mandler
1-2 spsk. ristet sesam
Goma dressing
TILBEREDNING
Vend lårmix i en marinade af soja, risvinseddike, sake, farin, hvidløg og ingefær og lad dem trække i køleskabet natten over.
Tilbered lårmix med yakatori marinaden efter anvisning på emballagen.
Sæt hver kartoffel på et spyd (på den lange led), og skær så en spiral af kartoflen ved at skære rundt, helt ind til spyddet i et par millimeters tykkelse. Det gælder om at skære rundt og rundt i samme tykkelse, så man ikke kommer til at skære igennem til det foregående lag. Til sidst er kartoflen i et langt stykke – en spiral, som forsigtigt kan trækkes længere på spyddet, ved at skille lagene ad.
Smelt smørret og pensel kartoflerne med smør og drys med salt. Læg dem på tværs over f.eks. en foliebakke, så spyddene holder kartoflerne ”svævende” – på den måde bliver de sprøde hele vejen rundt. Grill dem til de er møre, ca. 20-25 minutter.