Logo

Vietnamesiske pandekager med pulled chicken

Ingredienser

1 spsk. chili bean paste
1 spsk. crunchy peanutsbutter
2 spsk. limesaft
2 spsk. fiskesauce
125 g hoisinsauce
1 kg kyllingelårmix

3 æg

250 g ricotta
2 1/2 dl mælk
150 g hvedemel
1 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
Lidt olie til bagning

30 g lys miso
150 g mayonnaise
Revet limeskal og saft fra ½ økologisk lime
1-2 spsk. sød chilisauce

5 gulerødder, gerne forskellige farver
Chili crisp, kan udlades
Frisk koriander


 

 


 

TILBEREDNING

Rør chili bean paste, peanutsbutter, limesaft, fiskesauce og hoisinsauce sammen og vend kyllingeoverlår og -underlår heri. Læg kyllingekødet i et ovnfast fad, dæk med folie og steg dem 3 timer ved 125°C. Vend gerne kyllingekødet nogle gange undervejs.

Del æggene og pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommer, ricotta, mælk, hvedemel, sukker, salt og bagepulver til en klumpfri dej.
Vend æggehviderne i dejen og bag 12 store ovale pandekager ved lav – middel varme. Bag 3 ad gangen og hold dem lune under et viskestykke.

Rør miso cremet med lidt af mayonnaisen. Rør resten af mayoen i sammen med limeskal, limesaft og chilisauce og smag til.

Skræl gulerødderne og riv dem i lange strimler.

Pil forsigtigt skindet af kyllingekødet. Pil kødet af, adskil det med to gafler og bland gerne med lidt af det krydrede kraftig reduceret stegesky.

Fyld de lune pandekager med miso-mayo, gulerodsstrimler og kyllingekød. Top med koriander samt chili crisp og server straks med ekstra miso-mayo.


Tip:

Chili crisp kan fx erstattes af hakkede peanuts og miso-mayo med en færdiglavet chilimayo. Pandekagerne kan også erstattes af bao boller.

 


 

Vietnamesiske pandekager med pulled chicken