Logo

Karrysuppe med kylling, lime og spinat

Ingredienser

2 hele kyllingelår uden ben (rullet)

2 tsk. sesamolie

1 liter suppe (eller 9 dl vand + 1 dl koncentreret hønsefond)

1 dåse kokosmælk

2 spsk. peanutbutter

2-3 spsk. rød karrypasta

2 fed hvidløg

Ingefær

200 g champignon

1 rød peberfrugt

150 g nudler

1 spsk. fishsauce (kan udelades og erstattes med 1 tsk. salt)
2 spsk. limesaft

100 g frisk spinat

2 forårsløg

1 frisk rød chili
1 lime, økologisk

Frisk koriander

2 spsk. saltede peanuts

Tilberedning

Læg hele kyllingelår sammenrullet i et ildfast fad med skindsiden opad og pensl overfladen med sesamolie. Steg i ovnen ca. 35 minutter ved 200°C grader.

Opvarm suppe (eller vand og koncentreret fond) med kokosmælk, peanutbutter og rød karrypasta. Pres hvidløget og tilsæt det sammen med revet ingefær. Skær champignon i skiver og peberfrugt i strimler. Tilsæt champignon og nudler til suppen og lad den småkoge 4-5 minutter, indtil nudlerne er tilberedt. Tilsæt fishsauce og limesaft og smag evt. suppen til med lidt mere limesaft. Vend peberfrugtstrimler og spinat i suppen lige inden servering.

Skær hele kyllingelår i skiver og læg dem oven på suppen. Skær forårsløg og chili i skiver og lime i både og server til suppen sammen med frisk koriander og peanuts.

Tip: Der kan med fordel laves dobbeltportion af selve grundsuppen (uden grøntsager, nudler og kylling), så suppen kan varmes op inden servering med friske grøntsager og nudler, samt kylling i tern eller strimler. Suppen kan også opbevares i fryseren og være klar til et hurtigt måltid. Det er bedst at fryse grundsuppen uden fyld og tilsætte fyldet, når suppen varmes op.

Karrysuppe med kylling, lime og spinat