Ingredienser
4 hele kyllingelår uden ben
1 dl BBQ sauce
2 majskolber
50 g smør
½ tsk. chiliflager
½ tsk. fintrevet citronskal
1 dl mayonnaise
1 dl græsk yoghurt
1 tsk. salt
1 tsk. sennep
2 spsk. finthakket persille
1 tsk. æblecidereddike
2 tsk. rørsukker
300 g broccoli
200 g spidskål
Brød
Tilberedning
Pensl kyllingelår uden ben med BBQ sauce og steg dem på grill ca. 25-35 minutter. Stegetiden afhænger af hvor varm grillen er, og det er vigtigt at tjekke, at kødet er helt gennemstegt inden servering.
Læg majskolberne i blød i koldt vand, gerne 3-5 timer før de skal grilles, hvis det er muligt. Steg dem på grillen i ca. 30 minutter og lad dem køle lidt af, inden bladene fjernes og majskolberne skæres i mindre stykker.
Rør smørret med chiliflager og citronskal.
Rør en dressing af mayonnaise, græsk yoghurt, salt, sennep, persille, æblecidereddike og rørsukker.
Skær broccoli i meget små buketter og snit spidskålen fint. Vend broccoli og spidskål i dressingen, og lad gerne coleslaw’en trække lidt inden servering.
Server de grillstegte kyllingelår med majskolber, chilismør, grøn coleslaw og evt. brød.
Tip: Der findes mange gode varianter af færdiglavet BBQ sauce, som fungerer fint, når du griller udbenet kyllingelår. Det er også nemt at lave sin egen BBQ sauce. Pga. indholdet af sukker i BBQ marinader, er det vigtigt at være opmærksom på stegetemperaturen, da marinaden nemt gør kødet mørkt, hvis temperaturen er for høj.