Logo

Poke bowl med crispy udbenet kyllingelår og gomadressing

4 portioner

Denne lækre opskrift på poke bowl er en stor skål med forskellige farverige grøntsager, nudler, sprød udbenet kyllingelår og gomadressing lavet på sesamfrø. 


Ingredienser

Poke bowl
200 g Udon eller ramen nudler
4 stk. crispy udbenet kyllingelår
200 g snittet spidskål
2 stk. strimlet peberfrugt, gul og rød
4 stk. gulerødder gerne forskellige farver
100 g bælgede edamamebønner
150 g snittede sukkerærter
3 forårsløg
250 g agurk
1/2 dl chilisauce, evt. sød

Gomadressing
75 g sesamfrø
1 spsk. mørk sesamolie
1 spsk. rørsukker
1 tsk. mirin risvin
1/2 dl soja
60 ml risvinseddike
2 spsk. mayo – gerne japansk mayo

Pynt
1/2 dl ristet sesam
Lidt frisk koriander

 

TILBEREDNING

Tilbered nudlerne som anvist på emballagen og skyl i koldt vand.

Tilbered de udbenede kyllingelår som anvist på emballagen lige inden servering.

Mix sesamfrø, sesamolie, rørsukker, mirin, soja og risvinseddike i en multihakker eller blender til en cremet dressing. Tilsæt mayonnaise og mix hurtigt og smag til. Kom dressingen i en flaske og opbevar den på køl.

Fordel nudler, spidskål, peberfrugt, gulerod, edamamebønner, sukkerærter, forårsløg og agurk i dybe tallerkner eller skåle.

Skær kyllingekødet i skiver og læg den oven på de anrettede poke bowls.

Kom lidt af gomadressingen samt chilisauce hen over og pynt til sidst med ristet sesam samt koriander.

 

Tip
Gem og opbevar resten af gomadressingen i køleskabet. Den kan holde sig op til 2 uger på køl.






 

 

 

 

Poke bowl med crispy udbenet kyllingelår og gomadressing