Ingredienser
Kylling
4 stk. udbenet kyllingelår med skind
1 tsk. salt
Friskkværnet sort peber
Sandwich
8 skiver sandwichbrød
25 g blødt smør (kan udelades)
1 blade romaine salat
4 blade raddicio salat
8 skiver bacon
1 avocado
1 lille rødløg
Dressing
1 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. finthakket frisk rosmarin
1 tsk. fintrevet citronskal
100 g parmesan
TILBEREDNING
Kylling
Gnid udbenet kyllingelår med salt og peber på begge sider og steg kødet på grillen til det er gennemstegt og skindet er sprødt, ca. 20 minutter. Tilberedningstiden kan variere meget og er afhængig af, hvor varm grillen er, så tjek altid at kyllingen er gennemstegt.
Sandwich
Smør brødskiverne med et tyndt lag smør og grill dem ganske kort, til de tager lidt farve og bliver sprøde.
Del salatbladene i mindre stykker, og steg bacon sprøde enten på en pande eller på grillen. Skær avocado i skiver på langs og rødløg i tynde skiver.
Dressing
Rør mayonnaise, creme fraiche, æblecidereddike, rosmarin og fintrevet citronskal. Riv parmesanen fint og rør den i dressingen.
Servering
Læg sandwichen sammen af 2 skiver brød smurt med dressing, og læg salatblade imellem. Læg herpå kyllingen, samt bacon, avocadoskiver og rødløg.
Tip:
Er tiden ikke til en hjemmelavet dressing, så kan dressingen erstattes af en færdiglavet cæsarsalatdressing, evt. rørt med lidt mayonnaise og fintrevet parmesan, for at gøre den lidt tykkere.
Sandwichen smager også dejligt med tomatskiver i stedet for avocado.
Prøv at grille kyllingen med parmesan, for at få ekstra intens parmesansmag: Fordel fintrevet parmesan på skindsiden af det udbenede lår og steg det ved indirekte varme med skindsiden op, indtil kødet er gennemstegt.