Ingredienser
Kylling
1 pakke Butter chicken (strimler af kyllingelår inkl. krydderimix)
2 ½ dl madlavningsfløde 15%
Salat
2 store tomater
1 agurk
1 rødløg
Marinade
1 lime
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1/2 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. karry
1/2-1 tsk. tørrede chiliflager
1/2 tsk. salt
3 spsk. frisk mynte + lidt ekstra til pynt
3 spsk. frisk koriander + lidt ekstra til pynt
Tilbehør
4 dl ris
2 naanbrød
TILBEREDNING
Kylling
Brun kyllingestrimlerne let i en gryde med olie. Tilsæt madlavningsfløde og butter chicken krydderimix. Bring retten i kog under omrøring, og lad den simre ved middel varme i ca. 15 min. til saucen har en cremet konsistens og kyllingen er mør. Rør jævnligt i saucen imens den koger ind.
Salat
Skær tomat i tern, flæk agurken på langs og skær den i skiver og skær rødløg i tynde skiver.
Marinade
Rør en marinade af saften fra lime og olivenolie. Pres eller riv hvidløgene og rør det i sammen med spidskommen, karry, chiliflager og salt. Hak mynte og koriander groft og rør det i. Hæld marinaden over salaten, rør godt rundt og pynt med mynte og koriander.
Tilbehør
Kog risene efter anvisning på emballagen og opvarm naanbrød i ovn eller på en pande et par minutter.
Servering
Server butter chicken med ris, naanbrød og krydret salat.
Tip:
Som alternativ til kogte ris kan du i stedet servere blomkålsris, og til retten passer det også godt at servere raita (yoghurt med mynte og agurk) eller mangosalat. Server evt. den krydrede marinade ved siden af salaten i en lille skål, så man selv kan dosere hvor krydret salaten skal være – det smager nemlig også dejligt at spise de friske grøntsager til retten uden marinaden, da kyllingen og saucen i sig selv er smagfuld.