Logo

Kyllingemedister med bagte karry-kartofler, spidskål og æble-karry mayo

4 portioner

Ingredienser

750 g små kartofler
1/2 dl olie
1 spsk. karry
1 pk. kyllingemedister, 400 g
1 lille spidskål
3 æbler
Citronsaft
2 tsk. honning
1 håndfuld frisk dild

100 g mayonnaise
1-2 tsk. karry
1 lille æble i små tern
Lidt citronsaft
Honning
Salt og peber
Dild

TILBEREDNING

Skrub kartoflerne og skær de største i lidt mindre stykker. Vend dem i en blanding af olie og karry og kom dem i et ovnfast fad. Bag kartoflerne ved 200°C i 20 min.

Brun kyllingemedisteren på panden i lidt smør eller olie ca. 3 min. på hver side. Skyl spidskålen og del den i kvarte. Halver æblerne, fjern kernehus, blomst og stilk og skær dem i kvarte. Læg æbler, spidskål og kyllingemedister ved kartoflerne og vend det i karryolien. Dryp med lidt citronsaft og dernæst med honning. Krydr med salt og peber og sæt fadet tilbage i ovnen i endnu 15 min.

Rør mayonnaise sammen med karry og små æbletern. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber.

Drys medisterfadet med dild og server med æble-karry mayo.

Tip: 
Retten kan også laves med hele rosenkål i stedet for spidskål. Ønsker man en mindre fed æble-karry mayo, så kan mayonnaisen sagtens udskiftes med fraiche eller græsk yoghurt.

 

Kyllingemedister med bagte karry-kartofler, spidskål og æble-karry mayo