Ingredienser
25 g gær
2 dl vand
1 æg
50 g smør
350-400 g hvedemel
25 g sukker
5 g salt
1 spsk. sesamfrø
Æg eller mælk til pensling
550 g kyllingeinderfilet
1/2 dl teriyakisauce
1/4 dl sød chilisauce
1/4 dl sesamolie
2-3 gulerødder
1 peberfrugt, rød eller gul
75 g sukkerærter eller snap peas
2 forårsløg
1 stor skoleagurk
2 spsk. olie
1 spsk. limesaft
1 spsk. teriyakisauce
Koriander
150 g mayonnaise
1-2 spsk. sød stærk chilisauce
Revet limeskal og saft fra ½ økologisk lime
TILBEREDNING
Rør gæren ud i lunt vand og tilsæt æg. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i sammen med sukker og salt. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve lunt i 30 min.
Del dejen i 10-12 lige store stykker og tril til små pølsebrød. Læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl med æg eller mælk og drys med sesam. Lad dem hvile til dobbelt størrelse og bag dem 12-14 min. ved 210°C, til de er gyldne. Afkøl på rist.
Vend inderfileterne i teriyaki og chilisauce og steg dem ca. 3 min. på hver side i sesamolie.
Skræl gulerødderne og riv dem i strimler. Skær peberfrugt i tynde strimler og snit sukkerærter på langs. Snit forårsløg fint på skrå og skær agurk i tynde stave. Vend grøntsagerne i en marinade af olie, limesaft og teriyaki og drys med hakket koriander.
Rør mayo sammen med chilisauce, limesaft og limeskal.
Flæk brødene og læg en filet i hver. Kom chilimayo og grøntsager oven på og server.
Tip:
Brødene kan sagtens laves i forvejen og fryses, så de bare skal lunes.