Logo

Cremet græskarsuppe med æbleglaseret kyllinge inderfilet

4 portioner 45 min

Krydret cremet græskarsuppe toppet med små æbletern, kylling tilberedt i æbleglace og saltede græskarkerner.

 

Ingredienser

Græskarsuppe
1 butternut squash, ca. 750 g (eller hokkaido græskar)
1 løg
2 fed hvidløg
Olivenolie
1/2 tsk. hel spidskommen
1 tsk. garam masala krydderiblanding
½ dl ingefærshot
1 spsk. citronsaft
1 liter hønsebouillon
Salt og peber

Kylling
300 g kyllinge inderfilet
1 dl æblemost
25 g smør

Topping
1 æble
2 spsk. ristede græskarkerner
4 spsk. cremefraiche 18%
Evt. frisk koriander

Tilbehør
Brød

 

TILBEREDNING

Halver græskarret og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af og skær det i små tern. Hak løg og hvidløg og rist dem sammen med græskarternene i olie tilsat spidskommen og garam masala i 5 min. Kom ingefærshot, citronsaft og bouillon ved og lad det simre 25 min., til det er godt mørt.

Blend suppen cremet med en stavblender og smag til.

Skær inderfileterne i mindre stykker. Bring æblemost i kog og reducer kraftigt til der kun er 1/3 del tilbage.

Kom smør og inderfileterne ved og glasér kyllingekødet heri til det er gennemstegt.

Skær æblet i fine små tern. Kom suppen i dybe skåle og top med glaseret kylling, æbletern, græskarkerner samt cremefraiche. Server gerne med lunt brød.


Tip

Græskarsuppe passer perfekt til Halloween, nå børnene skærer græskarhoveder, og der er græskarkød til overs.

Cremet græskarsuppe med æbleglaseret kyllinge inderfilet