Krydret cremet græskarsuppe toppet med små æbletern, kylling tilberedt i æbleglace og saltede græskarkerner.
Ingredienser
Græskarsuppe
1 butternut squash, ca. 750 g
1 løg
2 fed hvidløg
Olivenolie
1/2 tsk. hel spidskommen
1 tsk. garam masala krydderiblanding
½ dl ingefærshot
1 spsk. citronsaft
1 liter hønsebouillon
Salt og peber
Kylling
300 g kyllinge inderfilet
1 dl æblemost
25 g smør
Topping
1 æble
2 spsk. ristede græskarkerner
4 spsk. cremefraiche 18%
Evt. frisk koriander
Tilbehør
Brød
TILBEREDNING
Halver græskarret og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af og skær det i små tern. Hak løg og hvidløg og rist dem sammen med græskarternene i olie tilsat spidskommen og garam masala i 5 min. Kom ingefærshot, citronsaft og bouillon ved og lad det simre 25 min., til det er godt mørt.
Blend suppen cremet med en stavblender og smag til.
Skær inderfileterne i mindre stykker. Bring æblemost i kog og reducer kraftigt til der kun er 1/3 del tilbage.
Kom smør og inderfileterne ved og glasér kyllingekødet heri til det er gennemstegt.
Skær æblet i fine små tern. Kom suppen i dybe skåle og top med glaseret kylling, æbletern, græskarkerner samt cremefraiche. Server gerne med lunt brød.
Tip
Græskarsuppe passer perfekt til Halloween, nå børnene skærer græskarhoveder, og der er græskarkød til overs.