Ingredienser
Kylling
1 bakke lørdagskylling
Bagt kartoffel-rodfrugtmos
4 bagekartofler
4 gulerødder
2 dl kogevand
125 g hvidløgsflødeost
2 tsk. salt
Friskkværnet peber
25 g hasselnøddeflager
100 g bacon i tern
Bagte cherrytomater
300 g cherrytomater
4 stilke timian
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1/2 tsk. salt
75 g ruccola
TILBEREDNING
Kylling
Tilbered lørdagskyllingen efter anvisning på emballagen.
Kartoffel-rodfrugtmos
Skræl gulerødder og kartofler. Skær dem i mindre stykker og kog dem i usaltet vand, til de er godt møre, ca. 25 minutter. Hæld kogevandet fra – gem 2 dl. Mos kartofler og gulerødder sammen med kogevandet og flødeost. Smag mosen til med salt og peber og kom den i et smurt ildfast fad. Drys med bacontern og hasselnøddeflager og sæt fadet i ovnen ved 185°C i ca. 20 minutter.
Bagte cherrytomater
Læg tomaterne i et smurt ildfast fad. Skær hvidløget i tynde skiver og drys over tomaterne. Fordel timian stilkene over, drys med salt og dryp olivenolie over. Bag fadet ved 185°C i ca. 20 minutter.
Lad tomaterne afkøle en smule inden servering og anret de lune tomater ovenpå ruccola.
Server lørdagskyllingen med bagt kartoffel-rodfrugtmos og bagte blommetomater.
Tip:
Kartoffel-rodfrugtmos laves her med hvidløgsflødeost i stedet for smør, som ellers traditionelt bruges i kartoffelmos, fordi flødeosten giver en super god og fyldig smag til mosen. Et andet lækkert alternativ til hvidløgsflødeosten er pikant ost. Du kan selvfølgelig sagtens lave mosen med smør i stedet for flødeost.