Ingredienser
Kylling
1 pakke hakket kylling
1 spsk. olie
2-3 spsk. tacokrydderi
Evt. lidt salt
Guacamole
2 modne avocadoer
1/2 citron
1 lime
2 fed hvidløg
1/2 tsk. salt
1 cremefraiche 18%
1/2 dl vand
Evt. en håndfuld persille eller frisk koriander
Fyld
1 hjertesalat
8 små tomater
1/2 agurk
1 frisk rød chili
2 dl majs
Frisk koriander
Lime
4 tortilla pandekager
4 - 8 taco skåle eller taco skaller
TILBEREDNING
Kylling
Steg hakket kylling i olie og drys tacokrydderi over. Lad det stege 3-4 minutter til kødet er gennemstegt. Smag til med salt, hvis nødvendigt.
Guacamole
Kom avocado i en blender sammen med saft af citron og lime, presset hvidløg, salt, cremefraiche og vand samt evt. persille eller koriander. Blend det godt sammen til en cremet masse. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis den er for tyktflydende. Lad guacamolen trække i køleskab min. 10 minutter inden servering.
Fyld
Skær salat i fine strimler, tomater i kvarte, agurk i strimler og frisk chili i tynde skiver.
Servering
Opvarm tortillapandekager og tacoskaller efter anvisning på emballagen og server med stegt hakket kylling, grøntsager og guacamole samt ekstra lime og koriander.
Tip:
Tilbehøret kan varieres i det uendelige – prøv f.eks. at servere med revet gulerod, spinatblade, peberfrugt i strimler, revet cheddar, creme fraiche og tomatsalsa.
Guacamolen er frisk i smagen, fordi den indeholder en del citron og lime. Skal den være stærkere, kan der med fordel tilsættes chili, f.eks. tørrede chiliflager, lidt chilisauce eller frisk rød chili, som blendes med.