Logo

Chili con chicken med salsa, cheddar, jalapenos og tortillachips

4 portioner

Ingredienser

Kylling
400 g hakket kylling
1 spsk. olie
1/4 tsk. kakao
1/2 tsk. farin
1/2 tsk. majsstivelse
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. paprika
1/2 tsk. hvidløgspulver
1/2 tsk. oregano
1/2 tsk. stødt spidskommen
1/4 tsk. stødt koriander
1/4 tsk. chiliflakes
1/4 tsk. timian
1 knsp. Cayennepeber
1 dåse hakkede eller flåede tomat
1 dåse kidneybønner

Tilbehør
100 g rød cheddar
2 lime
4-6 friske grønne jalapenos eller padron peber
1 glas tomatsalsa
100 g tortillachips
1 dl cremefraiche

TILBEREDNING

Kylling

Opvarm olie på en pande og brun kyllingekødet ved middel varme. Bland krydderierne og kom det ved kødet, når det er brunet.

Tilsæt hakkede eller flåede tomater og rør godt rundt. Tilsæt  kidneybønner og lad retten simre i 15 minutter.

Tilbehør
Riv cheddar groft, skær lime i både og jalapenos eller padron i skiver. Server Chili con chicken med cheddar, jalapenos eller padron, tomatsalsa, tortillachips og creme fraiche.

 

Tip: 
Chili con chicken smager også skønt med guacamole, majs, friske tomater i tern og måske kogte ris som tilbehør. Server evt. salsa i forskellige styrker, så alle kan få så meget chilismag, som de ønsker. Eller et drys tørede chiliflager, til dem, der savner lidt mere ”bid”.  En rest Chili con chicken kan serveres som en sprød hapser: anret en lille skefuld Chili con chicken på en tortillachips, drys med lidt revet cheddarost og gratiner i ovnen i 5 minutter ved 200° C.

Lav gerne en stor portion krydderiblanding og opbevar i et syltetøjsglas med tætsluttende låg, så har du en lækker krydderblanding klar hver gang du får lyst til mexicansk inspireret mad.

Brug ¼ dl krydderiblanding til 400 g kylling.

 

 

Chili con chicken med salsa, cheddar,  jalapenos og tortillachips