Ingredienser
200 g blomkål
1 rødløg
1 tsk. chilipasta
1 tsk. citrongræspuré
1 fed hvidløg
1 tsk. sojasauce
1 tsk. fiskesauce
8 spsk. peanutbutter
½ liter grøntsagsbouillon
3 kyllingebrystfileter
1 bundt koriander
Saft af ½ lime
Tilberedning
Del blomkålen i små buketter og hak rødløget fint.
Varm en gryde op og kom lidt olie i bunden. Kom blomkål, rødløg, chilipasta, citrongræspuré, hvidløg, sojasauce og fiskesauce op i gryden og steg kortvarigt. Hæld grøntsagsbouillon på og top med ekstra vand, hvis ikke blomkålen er dækket. Lad suppen koge op.
Tilsæt peanutbutter og lad det simre i 10 minutter. Rør jævnligt.
Krydr kyllingebrystfileterne med olie, salt og peber og steg dem på en pande i lidt olie.
Tag suppen af varmen, når blomkålen er blød, og blend den til en fin ensartet masse. Hæld mere vand i, hvis du ønsker. Kog suppen op igen og lad den simre et par minutter.
Server suppen med kylling, koriander og et par dryp limesaft på toppen.
Tip: Du kan regulere styrken ved at komme mere chilipasta i. Tilsæt også gerne fintrevet ingefær.