Ingredienser
1 pakke brystfilet på spyd med urtemarinade
1 bundt grønne asparges
100 g små mozzarella kugler
200 g cherrytomater, gerne blandede farver
3 spsk. frisk basilikum
2 spsk. frisk mynte
3 spsk. olie
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
400 g babykartofler
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1 rødløg
1 rød peberfrugt
8 skiver bacon
2 spsk. frisk timian
1½ dl cremefraiche
½ dl hakket persille
½ dl fintklippet purløg
½ dl hakket frisk kørvel
Salt og friskkværnet peber
TILBEREDNING
Tilbered brystfilet på spyd med urtemarinade efter anvisning på emballagen.
Knæk den nederste ende af asparges og læg dem i et dørslag. Overhæld med kogende vand og skyl straks med koldt vand. Anret asparges i et lille fad og fordel mozzarellakuglerne over. Skær cherrytomaterne i halve og fordel dem ovenpå. Hak basilikum og mynte og vend det godt rundt i olien. Tilsæt salt og peber og dryp urte-olien over asparges-salaten.
Kog babykartoflerne i letsaltet vand ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne afkøle lidt. Vend dem i olie og drys med salt. Skær rødløg i både og peberfrugt i store tern. Sæt kartoflerne på spyd skiftevis med bacon, rødløg og peberfrugt. Hak timian og fordel på kartoffelspyddene. Grill spyddene ca. 10 minutter, til de har taget lidt farve.
Bland cremefraiche med persille, purløg og kørvel og smag til med salt og peber. Lad cremen trække mindst 15 minutter på køl inden servering.
Server brystfilet på spyd med urtemarinade med asparges-salat, kartoffelspyd og grøn creme.
Tip: Få grillsmagen med i madpakken! Tilbered ekstra brystfilet på spyd med urtemarinade, når grillen alligevel er igang, og brug spyddene i madpakken sammen med en god salat, eller til børnenes madpakke sammen med snack-grøntager og groft brød.