Nem og lækker opskrift på brystfilet på grøntsagsbund og peberfrugtsauce. En nem omgang mad i fad, der passer sig selv i ovnen – perfekt aftensmad til de travle dage.
Opskriften er udviklet af: mummum.dk
Forberedelsestid: 15 timer
Tilberedelsestid: 45 minutter
Ingredienser
2 fed hvidløg
2 stk. rødløg
300 g Hokkaido
800 g kartoffel
400 g gulerod
2 spsk. olivenolie
Salt/peber
0,15 bundt frisk timian
550 g kyllingebrystfilet
Sauce
5 dl madlavningsfløde
190 g peberfrugtspesto
1 stk. grøntsagsbouillonterning
1 dl vand
Topping
0,15 bundt frisk timian
TILBEREDNING
Tænd ovnen på 190 grader varmluft og find et ildfast fad frem.
Rens og skræl kartofler, gulerødder, Hokkaido, hvidløg og rødløg. Skær disse i grove tern eller både og kom dem i bunden af fadet. Vend olivenolie i og krydr med salt/peber og lidt frisk timian.
Bag det i 20 minutter i den forvarmede ovn.
Gør saucen klar: kog vand og opløs bouillonterning deri. Pisk bouillonvand, fløde og peberfrugtpesto sammen i en skål.
Efter de 20 minutter er gået, tages fadet ud af ovnen.
Krydr kyllingebrystfilet med lidt salt og peber. Læg dem ovenpå grøntsagsbunden. Fordel saucen udover. Bag det i yderligere 20-25 minutter. Tag fadet ud og lad det trække 5 minutter inden servering. Top eller server med mere frisk timian.
Tip
Kyllingen og saucen passer også godt oven på pasta.
Du kan også tilføje flere grøntsager til retten som squash, bønner eller hvad grøntsagsskuffen indeholder.