Logo

Salat med ristet blomkål og pocheret kyllingebryst

4 portioner

Ingredienser

4 kyllingebrystfileter

1 økologisk citron

2 laurbærblade

1 kvist timian eller rosmarin

1 tsk. salt

1 bakke friske spinatblade

1 lille blomkålshoved eller et halvt stort

1 bundt kørvel

Olivenolie til stegning

¼ tsk. friskrevet muskat

 

 

TILBEREDNING

Sæt en gryde over med rigeligt vand og tilsæt laurbærblade, salt, timian samt revet skal af citronen. Gem resten af citronen til senere.

Når vandet koger, kommer du kyllingebrystsfileterne ned i vandet. Skru ned, så de lige akkurat simrer i 15 minutter.

Imens gør du grøntsagerne klar: Skyl spinaten og kom den op i en skål. Del blomkålen i små buketter, varm en pande op og steg blomkålen i cirka 3-5 minutter i olivenolie, salt, peber samt muskat. Blomkålen skal have farve og bid.

Lad den køle lidt af og kom så op i skålen til spinaten. Tilsæt kyllingen og drys med kørvel.
Bland saften fra halvdelen af citronen med olivenolie og salt og hæld over. Server straks med et godt stykke brød til.

 

Tip: Pocheret kylling er også dejligt til madpakken og en nem måde at tilberede kylling på. Husk blot at krydre kogevandet med rigeligt salt og gerne friske urter, citron eller limeskal.

 

 

Salat med ristet blomkål og pocheret kyllingebryst