Ingredienser
8 stk. stegte kyllingespyd
200 g gulerødder
200 g kinaradiser
4 dl vand
2 spsk. sukker
1 spsk. salt
1 dl risvineddike
150 g risnudler
2 små skalotteløg
½ agurk
2 forårsløg
100 g bønnespirer
2 spsk. mynte
2 spsk. koriander
2 spsk. basilikum
½ frisk rød chili
4 spsk. fishsauce
2 spsk. limesaft
1 dl saltede peanuts
Sesamdip:
2 spsk. ristet sesamfrø
1 spsk. sesamfrø
1-2 spsk. limesaft
1 spsk. revet ingefær
1 fed presset hvidløg
½ dl soya sauce
1 tsk. sesamolie
½-1 spsk. brun farin
Soyadip:
4 spsk. soya sauce
½ frisk rød chili i tynde skiver
1 spsk. limesaft
TILBEREDNING
Tilbered kyllingen efter anvisning på emballagen.
Skær gulerødder og kinaradiser i tændstiktynde strimler. Rør vand med sukker, salt og risvineddike, og hæld marinaden over gulerødder og kinaradiser. Lad det trække min. 1 time og gerne natten over.
Kog risnudlerne efter anvisning på emballagen. Skær skalotteløg i ringe og rist dem på en tør pande til de tager lidt farve, 5-6 min. ved mellemhøj varme.
Skær agurken over på langs, fjern kernerne og skær den i tynde strimler. Skær forårsløg i tynde skiver. Bland agurk med forårsløg, bønnespirer, stegte skalotteløg og kogte risnudler. Hak mynte, koriander og basilikum groft og bland det med salaten.
Hak chili meget fint og bland med fishsauce og limesaft. Hæld blandingen over salaten. Tag gulerødder og kinaradiser op af marinaden og bland det godt sammen med salaten. Drys til sidst nudelsalaten med hakkede peanuts og evt. lidt ekstra koriander.
Sesamdip:
Blend alle ingredienser til en ensartet dip. Tilsæt lidt koldt vand, hvis den er for tyk.
Soyadip:
Rør alle ingredienserne sammen.
Server stegte kyllingespyd med nudelsalat, sesamdip og soyadip.
TIP: Marineret gulerødder og kinaradiser kan med fordel laves 1-2 dage i forvejen, så salaten er lynhurtig at lave. Det samme gælder for de to slags dip. Retten er også super anvendelig som madpakke eller et nemt og lækkert bidrag til en skovtur, fællesspisning eller buffeten.