Logo

Efterårsgryde med kyllingelår og kartoffelmos

4 portioner 40 min

Nem og lækker gryderet med kyllingelår, grøntsager og en smagfuld sauce, serveret med kartoffelmos. Efteråret og vinteren kalder på simreretter, som kan stå og hygge sig på komfuret. 

Opskriften er udviklet af: mummum.dk

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedelsestid: 40 minutter


Ingredienser

Efterårsgryde
20 g smør
600 g lårmix (overlår og underlår)
3 fed hvidløg
1 stk. løg
1 stk. rød peberfrugt
400 g gulerod
3 tsk. paprika
1/4 bundt frisk timian
3 1/2 dl vand
1 stk. hønsebouillonterning
3 stk. laurbærblade
salt/peber
2 1/2 dl piskefløde 

Kartoffelmos
1300 g kartofler
25 g smør
salt
2 dl mælk

 

TILBEREDNING

Hak løg og hvidløg groft. Skræl gulerødder og skær dem i brede skiver og skær peberfrugt i grove stykker.

Opvarm en gryde eller dyb pande med fedtstof. Brun kyllingelårene godt af på begge sider og krydr med salt og peber. Tag dem af og læg dem på en tallerken.

Sæt gryden tilbage og tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og rød peberfrugt og svits det godt af. Tilsæt paprika og steg det kort af. Hæld vand i og smuldr bouillonterningen deri (den skal ikke opløses i vand inden).

Skræl kartofler og kom dem i en gryde og dæk med vand og bring i kog. Når det koger, skrues der lidt ned og de simrer til de møre. Det tager omkring 20-30 minutter alt efter størrelsen.

Tilsæt laurbærblade, frisk timian og læg de brunede kyllingelår i panden. Lad det simre med låg ved svag varme i 20 minutter og vend derefter lårene. Lad det simre yderligere i 20 minutter.

Hæld vandet fra kartoflerne og hæld dem i en skål. Tilsæt smør, salt og mælk og pisk med en elpisker. Du kan med fordel tilsætte mere mælk, hvis du ønsker mosen mere luftig.

Tilsæt fløde til gryderetten og lad det simre 5 minutter inden servering. Smag til med salt og peber. Server gryderetten sammen med kartoffelmos.


Tip

Kyllingen og saucen passer også godt oven på pasta.

Du kan også tilføje flere grøntsager til retten som squash, bønner eller hvad grøntsagsskuffen indeholder.





 

 

 

Efterårsgryde med kyllingelår og kartoffelmos