Logo

Alfredo kylling i bagt kartoffel med broccoli og revet ost

4 portioner 75 min

Lav denne lækre Alfredo-inspireret kyllingeret med kylling i stegepose. Anret det lækre kyllingekød i bagte kartofler med cremet sauce, broccoli og revet ost.

 

Opskriften er udviklet af: Livretten_dk

Ingredienser

Kylling og kartofler:
Hel kylling i stegepose
4 store bagekartofler
Olivenolie
Salt og peber
1 broccoli
Smør
Revet ost
Revet parmesan
En håndfuld finthakket persille

Alfredo sauce:
1 fed hvidløg, revet eller presset
1/4 liter fløde
Revet parmesan
Finhakket frisk persille

Krydderiblanding:
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 tsk. paprika
1 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. oregano
1 tsk. spidskommen
1 tsk. chilipulver

 

Start med at varme ovnen op til 200 grader varmluft.

Sæt kylling i stegeposen i ovnen - direkte i ovnen i den pose du har købt den i (smart, ikke !?). Den skal have 75 minutter.

Hæld lidt olivenolie, salt og peber over hver bagekartoffel, og pak dem ind i sølvpapir. Sæt dem ind i ovnen til kyllingen.

I mellemtiden kan du forberede det resterende.

Steg hvidløg i en lille smule olie i en kasserolle. Tilsæt fløde, parmesan, persille og krydderiblandingen (lav blandingen af ca. 1 tsk af hvert krydderi). Rør saucen godt sammen og smag til med de nævnte krydderier, til smagen passer.

Skær broccoli i små buketter og blancher kort i kogende vand tilsat lidt salt.

Når kyllingen er færdig, klippes stegeposen op, og du har nu en super-lækker og saftig hel kylling. Pluk kødet af kyllingen (eller skær kyllingen ud i forskellige dele – hvis det ønskes)

Pak bagekartoflerne ud af sølvpapiret. Skær et kryds i hver og pres dem åbne med fingrene. Læg en lille klat smør i hver, drys og salt og peber, og brug en smørekniv til at blande smørret ned i kartoflen. Drys en smule revet ost henover, tilsæt det lækre kyllingekød, den sprøde broccoli og hæld derefter Alfredo sauce over. Top af med lidt revet parmesan og finthakket persille.

Server straks.

 

Alfredo kylling i bagt kartoffel med broccoli og revet ost