Lav denne lækre Alfredo-inspireret kyllingeret med kylling i stegepose. Anret det lækre kyllingekød i bagte kartofler med cremet sauce, broccoli og revet ost.
Opskriften er udviklet af: Livretten_dk
Ingredienser
Kylling og kartofler:
Hel kylling i stegepose
4 store bagekartofler
Olivenolie
Salt og peber
1 broccoli
Smør
Revet ost
Revet parmesan
En håndfuld finthakket persille
Alfredo sauce:
1 fed hvidløg, revet eller presset
1/4 liter fløde
Revet parmesan
Finhakket frisk persille
Krydderiblanding:
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 tsk. paprika
1 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. oregano
1 tsk. spidskommen
1 tsk. chilipulver
Start med at varme ovnen op til 200 grader varmluft.
Sæt kylling i stegeposen i ovnen - direkte i ovnen i den pose du har købt den i (smart, ikke !?). Den skal have 75 minutter.
Hæld lidt olivenolie, salt og peber over hver bagekartoffel, og pak dem ind i sølvpapir. Sæt dem ind i ovnen til kyllingen.
I mellemtiden kan du forberede det resterende.
Steg hvidløg i en lille smule olie i en kasserolle. Tilsæt fløde, parmesan, persille og krydderiblandingen (lav blandingen af ca. 1 tsk af hvert krydderi). Rør saucen godt sammen og smag til med de nævnte krydderier, til smagen passer.
Skær broccoli i små buketter og blancher kort i kogende vand tilsat lidt salt.
Når kyllingen er færdig, klippes stegeposen op, og du har nu en super-lækker og saftig hel kylling. Pluk kødet af kyllingen (eller skær kyllingen ud i forskellige dele – hvis det ønskes)
Pak bagekartoflerne ud af sølvpapiret. Skær et kryds i hver og pres dem åbne med fingrene. Læg en lille klat smør i hver, drys og salt og peber, og brug en smørekniv til at blande smørret ned i kartoflen. Drys en smule revet ost henover, tilsæt det lækre kyllingekød, den sprøde broccoli og hæld derefter Alfredo sauce over. Top af med lidt revet parmesan og finthakket persille.
Server straks.