Ingredienser
1 hel fersk kylling
2 økologiske citroner
1 æble
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
1 selleriknold
2 gulerødder
3 kviste timian
3 kviste rosmarin
3 laurbærblade
1 dl olivenolie
1 tsk. salt
1 bundt bredbladet persille
1 hoved romaine salat
1 rød peberfrugt
50 g ristede kikærter
TILBEREDNING
Sæt ovnen på 250°C ved almindelig varme.
Skær citronerne i skiver og æblet i grove både.
Fyld kyllingen med æblet og den ene citron.
Gnub kyllingen i salt og peber, læg citronskiverne på kyllingen og læg den op i rømergryden.
Sæt den ind i ovnen på nederste rist, og lad den stege i 1,5 time, eller til den er gennemstegt.
Læg den hele peberfrugt ved siden af i ovnen og lad den stege, til skindet bliver sort. Vend den undervejs. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af. Fjern skindet forsigtigt med fingrene og skær i strimler.
Skær selleri og gulerødder i tern a 2x2 cm og kom dem op i en gryde sammen med timian, rosmarin og laurbærblade. Kog dem i rigeligt usaltet vand til de er møre, det tager cirka 10 minutter, fra det koger.
Rens persillen.
Skyl romaine salaten og riv i grove stykker, stil til side. Kom peberfrugtstrimler og ristede kikærter på og stil til side.
Tag selleri og gulerødder op af gryden og kom dem i en skål sammen med persillen. Gem lidt af kogevandet. Tilsæt olivenolie og salt og ½ dl af kogevandet. Kør mosen med en stavblender, og juster med mere kogevand, til du har opnået den rette konsistens.
Server kyllingen med mos og romaine salat.
Tip: Husk at gemme skroget fra kyllingen og kog den til en dejlig fond, så du kan servere suppe dagen efter.