Ingredienser
1 pakke hakket kylling
2 tsk. pizza-krydderi
1 tsk. salt
Evt. 1 lille fed hvidløg
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. olie
4 små gulerødder, gerne forskellige farver
1 bdt. asparges
200 g sugar snaps eller sukkerærter
1 bdt. radiser
6 mini peberfrugter
200 g cherrytomater
1 pakke grissini
150 g hummus
3 spsk. tomatpesto
150 g hummus
Saft af ½ citron
2 spsk. finthakket persille
1 spsk. finthakket basilikum
TILBEREDNING
Rør hakket kylling med pizza-krydderi og salt. Pres hvidløget eller riv det fint og rør det i sammen med tomatpuré. Lad farsen hvile 5-10 minutter i køleskabet. Tril små kødboller af farsen og sæt dem på pinde. Grill kødbolle-spyddene 5-8 minutter til de er gennemstegte.
Del gulerødderne på langs og anret dem sammen med asparges, sugar snaps, radiser og mini peberfrugter.
Sæt cherrytomater på små pinde og anret dem på fadet sammen med grissini.
Rør 150 g hummus med tomatpesto.
Rør 150 g. humus med citronsaft, finthakket persille og finthakket basilikum.
Server de grillede kødboller sammen med grøntsager, grissini og de 2 slags hummus.
Tip: Der findes utallige spændende krydderiblandinger, som er velegnet til hakket kylling, og som kan byttes ud med pizzakrydderiet. Tomatpuré giver en god, børnevenlig smag sammen med pizzakrydderiet, men kan udelades. Hummus kan også nemt laves med en dåse færdigkogte kikærter. Blend med olie, salt, citronsaft, hvidløg, spidskommen og lidt tahin.